2010. 12. 07.

Kollázsiskola - Collageschool

Ázsoth Réka

Tegnap a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikációs Tanszékén néhány hallgatóval kollázsokat készítettünk. Az előzményekhez tartozik, hogy ez már másokkal is megtörtént, Lakner Zsuzsa hasonlóan egy másik egyetemen foglalkozott ugyanezzel. Az ő munkáik is metekinthetők. Felkérésre helyettesítettem egy kollégámat egy cd bemutatásával, ott merült fel a vizuális kommunikáció részeként a kollázs. A mostani alkalommal mindössze másfél óránk volt, ehhez képest a hallgatók igen jól teljesítettek.

Az előzménykhez tartozik még, hogy számítógépen elérhető linkeket adtam meg a felkészüléshez.


Ázsoth Réka

Mindig meglepődöm azon, hogy a kollázs műfaja mennyire képes tükrözni az alkotók személyiségét, hangulatait, még akkor is, ha nem gyakorló művészek. A különbség végül is csak a használt eszközök (szín, forma, kompozíció stb.) mélységében mutatkozik meg.
Réka munkáiban a felkészülés során 'a nő' kapott szerepet, másik munkájában pedig talán a vágyak, a stabil környezet, életszeretete nyilvánult meg.


Kővári Szimonetta

Szimonetta például csaknem kivétel nélkül természeti képeket válogatott, sőt felfigyelt arra, hogy a lap másik oldala is e szempontból használható legyen. Érdekes volt hozzászólása is, amikor a méretrevágás során kért, hogy 'az a nagy világosság' maradjon a képen.

Milkovics Nikolett
Nikolett akár három-négy képet is készíthetett volna, annyit rakosgatta a motívumokat, végül egy elejtett szóból is kiderült, a 'csalódás' fogalmazódott meg munkájában. A mélység és magasság egyaránt benne van.
Jó volt Veletek együtt dolgozni! Remélem a résztvevők nyitottabb szemmel tudnak majd közelíteni mások munkájához is.

1 megjegyzés:

Planet Susannia írta...

Nagyon szép munkák! Lehet,hogy útjára bocsátottunk egy új generáció ragasztgató őrültet!?:-D