2014. 06. 15.

Megnyílt a Cavellini kiállítás a Ludwig Múzeumban

A Susannicon oldalon a fontos tudnivalók elolvashatók, megnézhetők. Ez a híradás néhány kép erejéig a megnyitóról szól.
Gondolom Cavellini odafentről nyugtázta, hogy a 100. születésnapjára beígért kiállítás létrejött, sőt az általa használt ragasztós címkék is újraszülettek.

A megnyitó személyek, Piero Cavellini (az ünnepelt fia) a Cavellini Archívum elnöke, Bálványos Anna a LuMu művészettörténész munkatársa a tolmács, Szombathy Bálint szépségkutató, aki a kiállítást megnyitotta, és a köszöntőt mondó Fabényi Júlia a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum igazgatónője.

Egy 'életkép' a kiállításról, jellemzően a mail art falat mutatom meg. Szemből sajnos nem lehetett részleteket fotózni a tükröződő installáció miatt.
Jó volt sok régi ismerőssel találkozni, újakat is találtam. Érdekes volt, hogy a közönség az én korosztályomból és a fiatalokból állt főképpen, közben kimaradt egy generáció. Jól sikerült kiállítás, már történelem.

1 megjegyzés:

Planet Susannia írta...

Hááát, ott lettem volna én is, de később mindenképp megnézem a kiállítást.

Amit a közönséggel kapcsolatban írsz, azt az Artpool nyitott napján én is tapasztaltam, viszont ellenkező előjellel; engem ugyanis kifejezetten örömmel töltött el, mennyi fiatal érdeklődik - mindenek ellenére -
az alternatív művészetek története iránt. Azt nem tudom, művelik-e, inspirálódnak-e ezáltal valamiféle manuális és szellemi tevékenységre
vagy csak mint érdekes történelmi jelenség érdekli-e őket, de ezt majd a jövő megmutatja.
A világban mindenesetre érzékelhető egyfajta affinitás a mostani huszas, harmincas generáció bizonyos tagjaiban egyfajta vágyra a lelassulás, kézműves ügyködés, régi alternatív élet -, és művészi formák iránt.