2014. 04. 05.

Mail Art Exhibition '1914', Sziveri János Intézet, Veszprém

Hétfőn megnyílt Veszprémben az '1914' című mail art kiállítás az Erdélyi Napok keretében.

Izgalmas programok előzték meg a Vár utcában, ahol különböző helyszíneken (börtön udvar, ferences templom kriptája, a püspöki palota erkélye, a Gizella kápolna) az intézetnek nevet adó költő műveiből olvastak fel. Különös hangulat uralta ezért a délutánt.

A kiállítást a Dubnizay-palotának, amely most a Művészetek Háza, Magtárában Zsubori Ervin jóbarátunk nyitotta meg. A megnyitó szövege olvasható az Arnolfini Szalon lapján más képekkel egyetemben. Sőt mozgóképen is megtekinthető egy részlete. Ezen a fotón éppen egymást képezzük le Lakner Zsuzsával, akivel a kiállításnak mindketten több oldalról is részesei voltunk.

Feltétlenül fel kell hívjam a figyelmet a mail art világához illő rendezésre, technikai kivitelre. A lapok fejmagasságban felfüggesztve lógtak, mindenki számára közvetlen tanulmányozható módon. Dicséret érte az érintetteknek. Nagyon jó volt látni az ismerős neveket, munkáikat, köszönettel tartozom nekik. Köszönet! A közönség reagálása a bizonyíték, hogy egy sikeres kiállítás.

A Vár Ucca Műhely irodalmi és művészeti lap a kiállításról több reprodukciót is közöl a beküldött munkákból. A teljes dokumentáció később megtekinthető lesz a Sziveri János Intézet lapján. Amint a szervezőktől hallottam, a kiállítás megrendezése kétévente folytatódik. Hurrá, úgy legyen!

(u.i.: Az inspiráló környezet és történések hatására egy szubjektív bejegyzés is született Veszprémről, részemről.)

Nincsenek megjegyzések: